HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Idén sem Tunéziába utaztak, hanem erdőnket, folyópartunkat, parkjainkat lepték el az óvodások, iskolások a Föld Napján.

Nem is kedvezett az időjárás a kerületi rendezvényeknek, borongós, szeles idő idő fogadta az érdeklődőket egy kiadós esővel. Ennek ellenére idén is sokan ellátogattak a pesterzsébeti környezetvédelmi témájú rendezvényekre.

Én a Zöld Ovi környezetvédelmi akadályversenyén vettem részt, számos ötletes feladat várt ránk, mókust kerestünk, fákat számoltainkkal ovis barátaink, ismerkedtünk a szelektív hulladékgyűjtéssel és szakadó esőben próbáltunk csigát keresni. Külön köszönettel tartozom a fiamnak, hogy átvállalta a kötélmászás akadálypont teljesítését.

Némi váltóruha, zokni csere, hajszárítás és mindenki hozzájutott a kiérdemelt paprikáskrumplijához. Zárásként pedig a szülők néptánccsoportja tartott bemutatót és táncoltatta meg a gyerekeket.

Köszönjük a Zöld Ovi lelkes csapatának, a nevelőtestületnek, óvónőknek és dadusoknak a szervezést!

Az Önkormányzat központi eseményét sem kedvelték igazán az égiek, de az eső sem zavarta azt a csaknem négyszáz önkéntest, akik részt vettek pénteken a Szociális Foglalkoztató „Mentsük meg a kiserdőt!" elnevezésű akcióján. A reggel 9-re meghirdetett gyülekezőre kétszázötven iskolás érkezett. A Pacsirta, a Kolping és a Sisi nyugdíjas klubokból pedig mintegy nyolcvanan jöttek el. Amíg a gyerekek és a felnőttek a szánkózódomb és a környező házak előtti zöldterületeken gereblyéztek, a bográcsban főtt a gulyás.

A lelkes önkéntesek összesen három konténer hulladékot gyűjtöttek össze. A kiserdőben összeszedett szemetet zsákokba tették, azok elszállítását az FKF Zrt. vállalta.  /forrás: ittlakunk.hu/

 

Címkék: óvoda Föld Napja Zöld Ovi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr816097893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása