HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Pesterzsébet Önkormányzata a Duna-parton, a Hullám csónakházak területén alakuló közösségi kertről tájékoztató lakossági fórumot tart a Csili Művelődési Központ Vízváry termében, 2015. május 28.-án, csütörtökön, délután fél 5-től.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

kozossegi_kert_3.jpg


Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb, működő és együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgáló civil kezdeményezés. Pesterzsébet önkormányzata egy tagunk kezdeményezésére két éve úgy döntött támogatja közösségi kertek létrejöttét a kerületben. A Duna-part rekonstrukciójának részeként most meg is valósulhat.

A nyugaton már elterjedt „community gardening" (közösségi kertek) alapvető célja, hogy egy közösség tagjai lakóhelyük közvetlen közelében termeszthessenek növényeket. Az ilyen kertek általában parlagon heverő telkeken találnak helyet, amit magánemberek önszerveződő csoportja vesz művelés alá a telek tulajdonosának beleegyezésével. A kertek amellett, hogy egészséges kikapcsolódást nyújtanak, egyben a közösségi élet színterévé is válhatnak.

kozossegi_kert_2.jpg
 Változtassuk környezetünket szebbé, zöldebbé, élhetőbbé!

A kertet egy közösségi tervezés projekt keretében szeretnénk megvalósítani, úgy hogy a kert funkcióiról, formavilágról is annak használói, a lakóközösség tagjai , az itt kertészkedők dönthessenek.

Kérjük, segítse munkánkat a közösségi kert minél otthonosabbá tételéhez! Nekünk fontos a véleménye, fontosak igényei!

Jöjjön el a lakossági fórumra és mondja el véleményét, vagy töltse ki kérdőívünket!

koz_2.jpg

A kérdőívet kitöltheti a lakossági fórumon, illetve az interneten is a hétvégén.

Köszönjük együttműködését!

az Átalakuló Duna-part kertkoordinátorai

http://atalakulodunapart.blog.hu/

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr497495528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

epink 2015.05.27. 15:03:31

Kedves Péter! Fontos lenne, hogy az ilyen rendezvényeket olyan időpontban tartsák meg, amire a normál munkaidőben (nem a kerületben) dolgozók is odaérhetének. A 16.30 nem ilyen időpont. üdv.: Pink Edit

Mach Péter 2015.05.27. 15:09:44

@epink:

Kedves Edit!

Az időpontot a hivatal és a főépítész határozta meg. Ha a folyamat végre elindul, akkor magát a tervezést és a közösség építése reményeink szerint elkerül a hivataltól és sokkal emberközpontúbb lesz, civilebb.

Hiszen mi szervezzük, mi építjük, magunknak. Ez az itt élők közösségi kertje lesz.

Aki nem tud most eljönni, az sem marad le semmiről, készítünk beszámolót, a kérdőívet digitálisan is ki lehet majd tölteni, a jelentkezőkkel, érdeklődőkkel pedig felvesszük majd a kapcsolatot.

Egyelőre a közösségi tervezés folyamatát és az igényfelmérést kezdjük meg a nyáron.
süti beállítások módosítása