HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

szcsk_1_1348384002.jpg_521x400

Ó igen, a mozgás fontos, az egészség érték... Ezt már mindenki tudja. Arra viszont kevesen gondolnak, hogy a közösen végzett gyakorlás növeli az empátiát, egymás elfogadását. A közösségi élmény erőt ad, kitartást, támogatást, bátorítást. Ezért gondoltuk, hogy csütörtök délelőttönként egyszerűen csak összejövünk és Szalai Csaba Koppány Tai chi - chi kung oktató és alternatív mozgásterapeuta vezetésével gyakorlunk.


Hol? Az uszoda parkjában, a "csücsökben"

Mikor? Minden csütörtökön 10.00 - 11.00 óráig. Esőben elmarad.

Mit hozz magaddal? A jókedvedet és a lelkesedést, nyitottságot.

Milyen ruhát vegyél fel? Sportcipőt és kényelmes melegítőt ajánlunk.

Mennyibe kerül? Természetesen ingyenes!

Mi is a tai chi - chi kung? Olvass tovább!

Ősí kínai energiatorna és öngyógyító módszerek a gyakorlatban

A Chi Kung ősi kínai módszer az emberi életerő megőrzésére és fejlesztésére. A gyakorlatok minden korosztály számára elvégezhetőek, sőt élvezetesek. A foglalkozásokon olyan módszereket ismerünk meg, amelyekkel a testünkben áramló energia útját felszabadítjuk és elősegítjük áramlását és fejlesztjük testtudatosságunkat.

A rendszeres gyakorlás javítja az egészséget, energikussá és szellemileg frissé tesz. Kínában évezredek óta rendszeresen gyakorolják, egyes formáit pedig gyógyító módszerként kórházakban is alkalmazzák.

A Chi kung gyakorlás hatásai:
- az egészség megőrzése, javítása
- öngyógyító folyamatok segítése
- vitalitás növelése
- lelki egyensúly, önismeret fejlődése
- szellemi kondíció javulása

A gyakorlás főbb elemei:
1. Mozgásos gyakorlatok (tai chi-chi kung, 8 brokáttekercs, gerincgyógyító chi kung, ...)
2. Légző- és meditációs gyakorlatok, relaxáció, nyújtás, lazítás
3. Akupresszúrás önmasszázs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr24796991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása