HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

green car.jpg

  • Gyalogolj!
  • Kerékpározz!
  • Inkább közösségi közlekedéssel (autóbusz, villamos, metró) utazz, mint autóval!
  • Ha autóval viszitek a gyerekeket az iskolába, vigyétek el a környéken lakó gyerekeket is! Egy munkahelyre igyekvők is mehetnek egy kocsival!
  • Ha autóval utaztok, tervezzétek meg ésszerűen az utat még a városban is, hogy ne fogyjon feleslegesen a benzin! Ezzel kevesebb szennyezőanyag jut a levegőbe, és olcsóbb is lesz az autózás.
  • Az autó kerekeit mindig az előírás szerint pumpáljátok fel! A lapos gumik miatt többet fogyaszt az autó.
  • Vezess lassabban, ezzel is csökken az autó fogyasztása, és biztonságosabb is! (90 km/h sebességnél 10%-kal kevesebbet fogyaszt az autó, mintha 100 km/h-val menne)
  • Tartsd csukva a kocsi ablakát, ha nincs túl meleg. A nyitott ablak rontja az autó légellenállását, ezért az energiát veszít.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr964756593
süti beállítások módosítása