HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Az Átalakuló Duna-part szervezésében megvalósuló biodoboz rendszer szállítója és termelője, a Zsámboki Biokert meghív minden érdeklődőt egy közös betakarításra és ünneplésre:

Meghívó

Zsámboki Biokert Aratóünnep
2013. október 6., vasárnap
2116 Zsámbok, Szent László u. 56.

Szeretettel meghívunk mindenkit, hogy csatlakozzatok az első aratóünnepségre a Zsámboki Biokertben! Itt az idő, hogy megünnepeljük az ősz évszakát, a természet ajándékait, és a hidat, mely összeköti a vidéket a várossal.

Program

10.00 – 13.00: Betakarítás
10.00 – 12.45: Közös ebéd elkészítése
12.45 – 13.00: Betakarítási kiállítás elkészítése
13.00 – 14.00: Bográcsos ebéd friss, szezonális biozöldségekből
14.00 – 17.00: Családi program
17.00: Hazamenetel

Dobozosok, Szatyor csoport tagjai, és családjait, barátait  várjuk.

Mit hozzatok magatokkal

  • Vegetáriánus bográcsos ebédet fogunk főzni a kert zöldségeiből, és gyógynövényteát főzünk gyógynövényeinkből. Ha bármi másra van szükségetek van, hozzátok magatokkal.
  • Strapabíró cipők és vízálló ruházat, meleg pulóver
  • Ásó, villa és vödrök a betakarításhoz

Érdemes ellátogatni, mert így képet kaphatunk arról, hogy hol, milyen körülmények között, kik azok, akik megtermelik a dobozainkba kerülő zöldségeket.

Találkozunk Zsámbokon! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr495536282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása