Nemrég jelent meg a spenót a biodobozban, Németh Orsi küldte be ezt a receptet. Köszönjük!
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 2 ek tejföl
- 1 tojás
- 2 tk só
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 50 dkg friss spenót
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Kenéshez:
- 1 tojás
A tésztához a lisztet egy nagy tálba tesszük. Rámorzsoljuk a vajat, hozzáütjük a tojást, melléadagoljuk a tejfölt, és megsózzuk. Gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk az egészet. Lefedve hűtőben éjszakáztatjuk. A krémhez a spenótot rövid ideig főzzük, fonnyasztjuk. Hozzápréseljük a fokhagymát, ha kihűlt, jól kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a túrót, és óvatosan sózzuk, borsozzuk. Kivesszük a hűtőből a tésztát, nagyon vékonyra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden kör közepére kerül a spenótos krémből. Összehajtjuk, kicsit lelapogatjuk (nem kell nagyon, semmi nem történik, ha kicsit kinyílik, a krém elég sűrű, nem folyik ki). A felvert tojással megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőbe toljuk őket. 220°C-on addig sütjük, amíg aranybarnák és a tojástól márványosak nem lesznek.
(Eredeti forrás: http://www.nosalty.hu/recept/spenotos-turos-holdacskak)