Gyöngyösi Zsófi volt olyan kedves és megosztotta velünk egyik receptjét és annak eredményét. Íme.
A múlt héten rengeteg hagyma volt a biodobozban. Miután a hagymalevest leszavazta a család, a juhtúrós puliszkánál kötöttünk ki. Ezen ételhez ugyanis remekül illik bármilyen mennyiségű olajon dinsztelt hagymakarika.
Juhtúrós puliszka
30 dkg kukoricadarát 1 l tej-víz keverékével és némi sóval összekevertem. Folytonos kevergetés mellett kb. 40 percet főztem. Időnként pótoltam az elpárolgott folyadékot. Kevergetés közben feketeretek-salátát gyártottam vacsorára (feketeretek is volt a dobozban). Ez utóbbinak ugyanis jót tesz néhány óra állás. A megfőtt puliszkát egy kb. 15x20 cm nagyságú üvegtálba rétegeztem. Alulra egy kis olívaolaj, aztán egy réteg puliszka, aztán juhtúró. Ezután újból olaj, puliszka, juhtúró. A tetejére puliszka került olajjal megkenve. 40 percet töltött a sütőben. Amíg sült kevés sóval olajon megdinszteltem a felkarikázott hagymát. A lányom, meg az emberem örömmel falták... a fiam kikérte magának.