HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Figyelem!

2013. március 27-én (szerdán) 17-18 óra között biodoboz megbeszélést szervezünk az Amina Jógaközpontban (Mediterrán Lakópark, XX. kerület, Vízisport u. 21/C). Kérjük, hogy mindenki jöjjön el, aki valamilyen formában érintett vagy érdekelt a pesterzsébeti biodoboz-rendszer továbbműködésében. Az alábbiakról lesz többek között szó:

  • Tapasztalatcsere: pozitívumok és negatvíumok
  • Problémamegoldás 1: hogyan legyen a jövőben/hosszú távon a szállítás?
  • Problémamegoldás 2: hogyan legyen a jövőben/hosszú távon a tárolás?

Kérlek, hogy gyertek el, mert igazából azt beszélnénk meg, hogy hogyan tud fenntarthatóan tovább működni ez a bevásárlóközösség.

Az eheti ajánlat

Termék  Egység Egységár Mennyiség Érték (kb.)
Saláta mix Kg 2 000 Ft 0,25 500 Ft
Sárgarépa Kg 330 Ft 1 330 Ft
Koriander Cs 280 Ft 1 280 Ft
Savanyú káposzta Kg 700 Ft 0,5 350 Ft
Burgonya Kg 330 Ft 1,5 495 Ft
Fekete retek Kg 420 Ft 0,5 210 Ft
Vöröshagyma Kg 420 Ft 1 420 Ft
Téli porcsin Kg 1 600 Ft 0,25 400 Ft
Kelkáposzta Kg 520 Ft 1 520 Ft
Koordinátor doboz 100 Ft
Összesen 3 605 Ft

A koordinátori dobozt a wekerlei koordinátor kapja.

Rendelés menete

A pesterzsébeti Átalakuló Duna-part szervezésében megvalósuló biodoboz-rendelés menete a következő:

  1. Minden hét előtti szombaton közzé tesszük (honlapunkon és levelezőlistánkon, valamint az Édeskalács Pékségben), hogy azon a héten milyen tartalmú doboz rendelhető és milyen áron.
  2. Rendelni minden héten hétfő este zárásig lehet az Édeskalács Pékségben (Vízisport u. 23/C).
  3. A biodobozokat csütörtök 18 órától péntek este zárásig lehet átvenni szintén az Édeskalács Pékségben.
  4. Rendeléskor előre ki kell fizetni a biodoboz árát. Kérünk mindenkit, hogy pontos összeget hozzon, mivel az Édeskalács Pékség csak rendelésfelvevő és átvevőhely (amit ezúton is köszönünk :) ), a fizetés nem keverhető a pékségben vásárolt áruk fizetésével (és bankkártyával sem lehet fizetni a dobozért).
  5. Aki először rendel, annak be kell fizetnie 500 Ft rekeszdíjat is, mivel Wekerléről rekeszekben hozzuk el a zöldségeket, amelynek betétdíja van. Ezt csak az első rendelésnél kell fizetni, mivel utána minden rendelésnél cseréljük a rekeszeket. Aki úgy dönt, hogy nem rendel többet és ezt jelzi, annak visszafizetjük ezt az 500 Ft-ot (amennyiben újra csatlakozni kíván, természetesen újra be kell fizetnie).
  6. Amennyiben átvételkor elviszed a rekeszt, úgy legkésőbb a következő rendeléskor vissza kell hoznod, csak így tudjuk biztosítani a biodobozod ideszállítását Wekerléről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr925138790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása