HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Két fontos dolog:

  1. A biodoboz rendszer indulásakor úgy beszéltük meg a Pékséggel, hogy csak akkor tudják (egyébként teljesen ingyenesen) vállalni az átvevőhely szerepét, ha mindig mindenki pontosan visz pénzt, ellenkező esetben keverniük kell az ő kasszájukban lévő pénzt a biodobozos pénzzel, aminek adójogi következményei lehetnek. A lányok jelzése szerint többször előfordult az elmúlt hetekben, hogy nem hogy pontosan nem, de ráadásul nagy pénzzel (10eFt, 20eFt) jöttetek. Kérlek Titeket, hogy hozzatok pontos összeget, mert különben más megoldás után kell néznünk átvevőhely ügyében. Köszi a megértést!

  2. A jövő heti biodobozt nem tudom én elhozni, ezért azt javaslom, csak akkor rendeljetek, ha van jelentkező, aki elhozza a dobozokat. Aki vállalná, hogy jövő csütörtökön (2013.01.24.) elmenne a dobozokért, az írja meg ezt a Facebook oldalunkon vagy írjon nekem emailt az erdos.sz kukac gmail.com címre. Ha megvan a jelentkező, akkor itt frissíteni fogom ezt a pontot és újra kiküldöm a szokásos csatornákon (Facebook és levelezőlista). Addig ne rendeljetek (az ajánlat is csak tájékoztatásul van itt)!

Az eheti ajánlat

Termék Egység Egységár Mennyiség Érték (kb.)
Pasztinák Db 780 Ft 0,7 545 Ft
Sárgarépa Kg 350 Ft 1 350 Ft
Lilahagyma Kg 520 Ft 0,5 260 Ft
Karalábé Cs 500 Ft 1 500 Ft
Burgonya Kg 330 Ft 1,5 495 Ft
Fejes káposzta kg 450 Ft 1 450 Ft
Fekete retek kg 420 Ft 0,5 210 Ft
Zeller db 270 Ft 1 270 Ft
Tojás db 70 Ft 10 700 Ft
Koordinátori doboz 100 Ft
Összesen 3 880 Ft

 A koordinátori dobozt a wekerlei koordinátor kapja.

Rendelés menete

A pesterzsébeti Átalakuló Duna-part szervezésében megvalósuló biodoboz-rendelés menete a következő:

  1. Minden hét előtti szombaton közzé tesszük (honlapunkon és levelezőlistánkon, valamint az Édeskalács Pékségben), hogy azon a héten milyen tartalmú doboz rendelhető és milyen áron.
  2. Rendelni minden héten hétfő este zárásig lehet az Édeskalács Pékségben (Vízisport u. 23/C).
  3. A biodobozokat csütörtök 18 órától péntek este zárásig lehet átvenni szintén az Édeskalács Pékségben.
  4. Rendeléskor előre ki kell fizetni a biodoboz árát. Kérünk mindenkit, hogy pontos összeget hozzon, mivel az Édeskalács Pékség csak rendelésfelvevő és átvevőhely (amit ezúton is köszönünk :) ), a fizetés nem keverhető a pékségben vásárolt áruk fizetésével (és bankkártyával sem lehet fizetni a dobozért).
  5. Aki először rendel, annak be kell fizetnie 500 Ft rekeszdíjat is, mivel Wekerléről rekeszekben hozzuk el a zöldségeket, amelynek betétdíja van. Ezt csak az első rendelésnél kell fizetni, mivel utána minden rendelésnél cseréljük a rekeszeket. Aki úgy dönt, hogy nem rendel többet és ezt jelzi, annak visszafizetjük ezt az 500 Ft-ot (amennyiben újra csatlakozni kíván, természetesen újra be kell fizetnie).
  6. Amennyiben átvételkor elviszed a rekeszt, úgy legkésőbb a következő rendeléskor vissza kell hoznod, csak így tudjuk biztosítani a biodobozod ideszállítását Wekerléről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr665026646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása