HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

öko lábnyom.jpgAz ökológiai lábnyom egy olyan érték, mely kifejezi, hogy egy adott térségben, adott technológia fejlettségi szinten élő emberi társadalomnak milyen mennyiségű földre és vízre van szüksége önmaga fenntartásához illetve a megtermelt hulladék elnyeléséhez. Az érték kiszámítható egyes emberekre, családokra,városokra, régiókra, országokra, de akár vállalkozásokra is.

 

 

 

ÖKO LÁBNYOM ORSZÁGONKÉNT.png

Az ÖKO-lábnyom kifejezést két kanadai ökológus használta először (William Rees és Mathis Wackernagel).

(Forrás: Wickipedia)

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr694780060
süti beállítások módosítása