HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

06_latvany1.jpg

körkert.bmp

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb, működő és együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgáló civil kezdeményezés. Pesterzsébet önkormányzata egy tagunk kezdeményezésére úgy döntött támogatja közösségi kertek létrejöttét a kerületben. S mi meg is találtuk az ideális helyet: a Mediterrán-lakópark közepén elhelyezkedő KÖR-t.

A nyugaton már elterjedt „community gardening" (közösségi kertek) alapvető célja, hogy egy közösség tagjai lakóhelyük közvetlen közelében termeszthessenek növényeket. Az ilyen kertek általában parlagon heverő telkeken találnak helyet, amit magánemberek önszerveződő csoportja vesz művelés alá a telek tulajdonosának beleegyezésével. A kertek amellett, hogy egészséges kikapcsolódást nyújtanak, egyben a közösségi élet színterévé is válhatnak.

Nos ez a terület pont ilyen, kihasználatlan és a nyugodt és kellemes duna-parti lakóközösség szégyenfoltja. Változtassuk környezetünket szebbé, zöldebbé, élhetőbbé!

A kertet egy közösségi tervezés projekt keretében szeretnénk megvalósítani, úgy hogy a kert funkcióiról, formavilágról is annak használói, a lakóközösség tagjai dönthessenek. Az alábbi kérdőív kitöltésével, kérjük, segítse munkánkat az esetlegesen létrehozandó közösségi kert minél otthonosabbá tételéhez! Nekünk fontos a véleménye, fontosak igényei!

A kérdőív kitöltése mindössze 10 percet vesz igénybe, kiértékelésük anonim módon történik. Amennyiben nem tud, vagy nem kíván válaszolni, kérjük, feltétlen karikázza vagy ikszelje be azt a válaszlehetőséget!

A kérdőívet kitöltheti az interneten erre a linkre kattintva illetve rendezvényeinken (például április 7-én a Pesterzsébeti vasútállomás kitakarításakor) és együttműködő partenereinknél is (Amina Test és Lélek Rekreációs Központ, Édeskalács Pékség, Mediterrán Cukrászda).

Köszönjük együttműködését!

az Átalakuló Duna-part kertkoordinátorai

http://atalakulodunapart.blog.hu/


 

Címkék: közösség önkéntes munka közösségi kert Pesterzsébet Duna-part Mediterrán lakópark Gubacsi lakótelep Kör Kert

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr395172110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása