HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Az illegális hulladéklerakók megszüntetésének egyik fontos eszköze a fák, cserjék, virágok ültetése. 2014 nyarán Pesterzsébeten számos helyen eltűntek a szelektív szigetek konténerei. A szemét és az üvegtörmelék azonban ott maradt.

A helyzetet súlyosbította, hogy olyan szigeteket is megszüntettek, amely környezetében csak egy évvel később kerültek kihelyezésre a házhoz jövő szelektív gyűjtést biztosító kék-sárga kukák, ilyen volt a Gubacsi lakótelepen a Mediterrán-lakópark bejáratánál elhelyezett is. Akkor az egyeztetések során megbeszéltük, hogy a megszüntetések előtt a területek rendezését meg kell tervezni, fákat, bokrokat kell ültetni vagy egyéb módon rendezni a helyszínt. Egy hulladékgyűjtő-sziget megszüntetése ugyanis komoly előkészítést igényel, ellenkező esetben az illegális hulladék lerakóhelyévé alakul. Kérésemre végül 2016-ban el is készültek a virágágyások, sajnos azonban az Önkormányzat rossz gazdának bizonyult, a virágok lassan eltűntek, a gaz burjánzásával együtt megjelent a szemét is és a terület újra lerakóvá alakult.

Néhányan tavaly meguntuk a lakópark bejáratánál a szeméthegyet, s rendeztük a területet.

38267381_1846200765473008_4149894098288902144_o.jpgKét tucatnyian összefogtunk, összedobtunk 46 ezer Forintot, felástuk a területet, cserjét és virágot ültettünk és kirakattunk egy táblát, hogy szemét elhelyezése hatóságilag tilos, így tavaly nem kellett minden nap egy szeméthalom mellett elmennünk.

Idén újra belevágtunk!

Köszönjük a Pesterzsébeti Szociális Foglalkoztatónak a szerszámokat, Pesterzsébet Önkormányzatának és Czigler Petráéknak a virágokat!

S köszönjük, hogy megoldódott a vízkiállás problémája is!

Aki szeretne segíteni az csatlakozzon a közösségi locsoló programunkhoz és jelentkezzen, melyik estét tudja bevállalni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr5414901288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása