HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Miért jó Pesterzsébeten a Duna-parton élni? Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önálló, élhető és együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgáló civil kezdeményezés. Mitől válhat ilyenné egy lakóközösség? 

Erre mutat példát az Immár hagyományosnak mondható (május végén - június elején a Mediterrán-lakóparkban rendezett) „alternatív gyermeknap”.

Ezen a vasárnapon ugyanis, az itt lakó gyerekek nem ugrólóvárakban és játszóházakban kezdenek, hanem a szülőkkel előbb felújítják, kicsinosítják a játszóterüket.

Köszönet mindenkinek, aki részt vett!

Aki:

  • gazolt,
  • talicskázott,
  • talicskán utazott,
  • gereblyézett,
  • ásott vagy lapátolt,
  • vagy smirglizett, söpört,
  • festett,
  • s azoknak is akik nem értek rá, de anyagilag hozzájárultak a felújításhoz.

S külön köszönet a Pesterzsébeti Szociális Foglalkoztató munkatársainak a talicskákért, lapátokért, ásókért, gereblyékért és a Gubacsi Gyógyszertárnak a támogatásért!

Igor és Nándi szülei

Üvegzseb az átlátható gazdálkodásért:

 

Címkék: játszótér felújítás gyermeknap 2016

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr868786408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.