HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Takarítsuk ki a Duna-partot!

Május 16-án, 9 órakor találkozzunk a pesterzsébeti Duna-parton, a Gubacsi-híd alatti régi Hajóállomásnál!

Az Átalakuló Duna-part is részt vesz a "Dunaparty Összefogás" rendezvényén. Az országos takarítási naphoz a Duna-part számos települése csatlakozott, így Pesterzsébet is. A szervezést a Pesterzsébeti Szociális Foglalkoztató vállalta fel, de számos pesterzsébeti civil egyesület is részt vesz benne.

dunakosz.jpgAz országos akciót szervező Tölcsér Tibor célja a rendkívül szennyezetté vált Duna-part és környékének megtisztítása. Sajnos sokszor találkozunk az élővizek partján is hatalmas szemétkupacokkal, tengernyi úszó PET palackokkal. Közös érdekünk, és kötelességünk, hogy ezeket eltüntessük! A Dunaparty összefogás egy sajátos egyéni kezdeményezés, ami az önkéntes szemétszedőket fogja össze, hogy az összefogás erejével minden eddiginél hatékonyabban tisztíthassuk meg a szemetes partszakaszokat.   plakat.jpg

Május 16-án reggel 9 órára szeretettel várjuk azokat a kerületi lakosokat a Gubacsi-híd alatti régi Hajóállomásnál, akik csatlakozni szeretnének az akcióhoz!

 A rendezvény Facebook oldala:  https://www.facebook.com/Dunapartyosszefogas

  • Kezdés: 2015. május 16. 9 óra

  • Találkozóhely: a Gubacsi híd alatti régi Hajóállomás (térkép)

  A program:

  • Szemétszedés a parton,
  • faültetés a Hullámcsónakházaknál,
  • fűnyírás,
  • parti szemetesek elhelyezése, beásása.
  • A végén zsíros kenyér party.

 A szemét elszállításáról, kesztyűkről és szemeteszsákokról a TESZEDD Mozgalom gondoskodik.

 A márciusi Kiserdő takarításkor azt mondtuk: folytatjuk a Duna-parton.

 Gyertek és folytassuk együtt a kerület élhetőbbé tételét!

DunaPart_logo.jpg

Címkék: takarítás Duna-part

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr137406206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.