HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Indítsuk Nagy Zöldítési Akcióval a Föld Óráját Pesterzsébeten és a Ferencvárosban is!

Március 28-án 10 órakor találkozzunk a Határ út - Gyáli út kereszteződésénél, a felüljáró alatt, a Kiserdő oldalában!

Facebook event itt elérhető.

 Februárban készítettük a fenti képeket Pesterzsébet és Ferencváros határán található Határ úti Kiserdőben. A Kiserdő bár Ferencvárosban található, valójában Senki Földjének számít. Szemét, szemét hátán, használt kanapék, kibelezett hűtőgép. Patkányok ugráltak elő a szeméthalmok közül, a kommunális hulladék keveredik a vállalatok illegális lerakatával. Van aki a szelektíven gyűjtött pillepalackokat helyezi itt el, van aki a megunt ágyát. A helyzet abszurditását jellemzi, hogy a kidobott hűtőt a lomisok már ki is bontották fémpáncéljából, azt elvitték, a bele pedig maradt az erdősávban.Pesterzsébet Önkormányzata levélben kérte a szomszédos ferencvárosi önkormányzatot a helyzet rendezésére, de sajnos az elmúlt hetekben sem változott semmi, a hivatal lassan, de biztosan fogalmazza válaszlevelét, keresik az indokokat miért nem gyűjtik össze a szemetet és rendezik kiserdő sorsát.  

Ha bürokratikus módon nem megoldható, ha a hivatal képtelen megtisztíttatni, akkor oldjuk meg mi, erzsébeti és ferencvárosi civilek, környezetvédők!

Az Átalakuló Duna-part csatlakozik a Kulcs a Városhoz Civil Társaság kezdeményezéséhez: rakjuk rendbe pesterzsébetiek és ferencvárosiak közösen a Kiserdőt!

Találkozzunk a Határ út - Gyáli út kereszteződésénél, a felüljáró alatt, a Kiserdő oldalában!

Időpont: 2015. március 28. 10 óra

Várunk mindenkit, kesztyűt és zsákot biztosítun!.

Áprilisban pedig folytatjuk a Duna-parton!

DunaPart_logo.jpg

Címkék: Határ út

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr347287945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.