HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Idén újra megszervezzük a KÉSZ-es házak közötti játszótér felújítását, a lakópark kitakarításával együtt! 

Időpont: 2014. május 18-án, vasárnap délelőtt 9 órától.


2013-05-26 10.10.41.jpg

A Pesterzsébeti Szociális Foglalkoztató segítségének köszönhetően idén is ellenőrizzük a játszótéri eszközök biztonságosságát.  Hozatunk új homokot és megcsináltatjuk az árnyékolót, ami tavaly sajnos elmaradt.

2013-05-26 11.22.41.jpgRánk vár azonban a munka oroszlánrésze: ki kell gyomlálni a játszóteret, felásni a homokot és behordani az újat, javítani kell a fa alkatrészeket (kitömni a hézagokat) csiszolni és festeni azokat.

Idén szeretnénk a lakópark más részeit is rendbe tenni, lesznek talicskák, lapátok és egyéb eszközök, illetve zsákok szemétszedésre aminek elszállítását is megoldjuk.

Várunk minden itt lakót szeretettel!

Kérjük a játszóteret használó gyerekes Anyukákat, Apukákat némi anyagi segítséggel és a munkájukkal járuljanak hozzá, hogy újra szép, felújított, tiszta játszóterünk legyen. Az összegyűlt pénzből a felújítás költségén kívül néhány gyerekjátékot is veszünk idén is.

Leadhatjátok a támogatást a játszótéren nekünk, illetve az Édeskalács Pékségben (1203 Budapest, Vizisport utca 23/c).

Köszönettel a gyerekek nevében:

2013-05-26 10.47.16.jpgDomján Katalin és Mach Péter

(Igor és Nándi szülei)
domjankati@mach.hu vagy peter@mach.hu

 

További infók az esemény facebook meghívóján olvashatóak: TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS

Címkék: játszótér takarítás Mediterrán-lakópart

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr66138522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.