HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Az eheti ajánlat

Az alábbi mennyiségektől és tartalomtól kis eltérés elképzelhető.

 • Burgonya (1 kg)
 • Sárgarépa (1 cs)
 • Hokkaido tök (1 db)
 • Főzőhagyma (1 cs)
 • Kapor (1 cs)
 • Saláta (1 db)
 • Karalábé (2 db)
 • Zeller (1 db)
 • Cékla (1 cs)
 • Paradicsom (2 kg)
 • Kukorica (4 db)
 • Chili paprika (2 db)

A rendszer jellemzői

A pesterzsébeti Átalakuló Duna-part szervezésében megvalósuló biodoboz-rendelés menete a következő:

 1. Minden második hét előtti szombaton közzé tesszük (honlapunkon, Facebook oldalunkon és levelezőlistánkon - feliratkozás itt jobb oldalt), hogy azon a héten milyen zöldségek lesznek a dobozban. A dobozok ára mindig egységesen 4000 Ft + 400 Ft szállítási költség, tehát 4400 Ft. Ennek megfelelően mindig nagyjából 4000 Forintnak megfelelő zöldség kerül bele (téli időszakban nyilván kevesebb fajtából több, nyári időszakban több fajtából kevesebb).
 2. Rendelni minden második héten hétfő estig lehet úgy, hogy a megfelelő összeget át kell utalni a következő bankszámlaszámra: 10700691-53653547-51100005 (Erdős Szilveszter), a közleményben első rendeléskor szerepeljen, hogy "biodoboz <telefonszámod> <emailcímed>", későbbi rendeléseknél elég annyi, hogy "biodoboz" (ha ugyanarról a számlaszámról történik). A telefonszámra azért van szükség, hogy hívni tudjunk, ha valami gond van az átvétellel, az email címedet pedig feltesszük a levelezőlistára, ahol értesítünk az új ajánlatokról, visszajelzéseket kérünk Tőled és továbbítjuk azt a termelő felé, valamint egyedi akciókról is hírt kaphatsz.
 3. A biodobozokat csütörtök 15 órától zárásig lehet átvenni az Édeskalács Pékségben azon a néven, amelyik bankszámláról az utalás érkezett.
 4. Aki először rendel, annak át kell utalnia 500 Ft rekeszdíjat is (tehát összesen 4900 Ft-ot), mivel rekeszekben vesszük át a zöldségeket, amelynek betétdíja van. Ezt csak az első rendelésnél kell fizetni, mivel utána minden rendelésnél cseréljük a rekeszeket. Aki úgy dönt, hogy nem rendel többet és ezt jelzi, annak visszafizetjük ezt az 500 Ft-ot (amennyiben újra csatlakozni kíván, természetesen újra be kell fizetnie).
 5. Amennyiben átvételkor elviszed a rekeszt, úgy legkésőbb a következő rendeléskor vissza kell hoznod, csak így tudjuk biztosítani a biodobozod átvételét.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr105515212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erdős Szilveszter 2013.09.15. 14:29:16

@Andras12: Kedves András! Megértem, ha drágának tartja ezeket a zöldségeket és inkább máshol vásárol. Ugyanakkor a tisztánlátás kedvéért elárulom, hogy az Átalakuló Dunapart és segítői önkéntes munkával teszik lehetővé, hogy a zsámboki termelő által összeállított és kiszállított dobozok eljussanak a vásárlókhoz (amit mi csinálunk az a rendelésfelvétel és adminisztráció, a dobozok megőrzésében pedig az Édeskalács Pékség segít ingyenesen). Hogy a zsámboki termelő által értékesített biozöldség drágának számít-e, azt mindenki maga tudja eldönteni, de azért azt elárulom, hogy nem lesznek ebből milliomosok a termelők. Akikhez egyébként el lehet látogatni, meg lehet győződni arról, hogy milyen természetközeli és környezetbarát módszerekkel termelnek (pl. lóval szántanak, még ha ez rövid távon drágább is). Nyilván csak az fog ilyen terméket venni, akinek ezek a dolgok értéket jelentenek, a többiek - mivel szerencsére nem kötelező biodobozt venni - máshol szerzik be a zöldséget.
Remélem nem veszi zokon a fentiek miatt, ha én a biodoboz rendszert nem nyerészkedésnek tartom, hanem egy lehetőségnek, amivel él az, akinek ez értéket jelent.