HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Nemrég jelent meg a spenót a biodobozban, Németh Orsi küldte be ezt a receptet. Köszönjük!

spenotos_parna.png

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 tojás
  • 2 tk só

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 50 dkg friss spenót
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors

Kenéshez:

  • 1 tojás

A tésztához a lisztet egy nagy tálba tesszük. Rámorzsoljuk a vajat, hozzáütjük a tojást, melléadagoljuk a tejfölt, és megsózzuk. Gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk az egészet. Lefedve hűtőben éjszakáztatjuk. A krémhez a spenótot rövid ideig főzzük, fonnyasztjuk. Hozzápréseljük a fokhagymát, ha kihűlt, jól kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a túrót, és óvatosan sózzuk, borsozzuk. Kivesszük a hűtőből a tésztát, nagyon vékonyra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden kör közepére kerül a spenótos krémből. Összehajtjuk, kicsit lelapogatjuk (nem kell nagyon, semmi nem történik, ha kicsit kinyílik, a krém elég sűrű, nem folyik ki). A felvert tojással megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőbe toljuk őket. 220°C-on addig sütjük, amíg aranybarnák és a tojástól márványosak nem lesznek.

(Eredeti forrás: http://www.nosalty.hu/recept/spenotos-turos-holdacskak)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr435309709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.