HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Az eheti ajánlat

Kértétek, hogy írjuk ki, hogy nagyjából miből mennyi lesz a dobozban. Ezektől a mennyiségektől kis eltérés elképzelhető.

 • Saláta-mix (0,2 kg)
 • Sárgarépa (1 kg)
 • Vöröshagyma (1 kg)
 • Spenót (0,3 kg)
 • Burgonya (1 kg)
 • Mizuna (saláta, 1 cs)
 • Petrezselyemgyökér (0,5 kg)
 • Újhagyma (1 cs)
 • Retek (1 cs)
 • Savanyú káposzta (0,5 kg)
 • Tojás (6 db)

A rendszer jellemzői

A pesterzsébeti Átalakuló Duna-part szervezésében megvalósuló biodoboz-rendelés menete a következő:

 1. Minden második hét előtti szombaton közzé tesszük (honlapunkon, Facebook oldalunkon és levelezőlistánkon - feliratkozás itt jobb oldalt), hogy azon a héten milyen zöldségek lesznek a dobozban. A dobozok ára mindig egységesen 4000 Ft + 400 Ft szállítási költség, tehát 4400 Ft. Ennek megfelelően mindig nagyjából 4000 Forintnak megfelelő zöldség kerül bele (téli időszakban nyilván kevesebb fajtából több, nyári időszakban több fajtából kevesebb).
 2. Rendelni minden héten hétfő este zárásig lehet az Édeskalács Pékségben (Vízisport u. 23/C).
 3. A biodobozokat csütörtök 16 órától péntek este zárásig lehet átvenni szintén az Édeskalács Pékségben.
 4. Rendeléskor előre ki kell fizetni a biodoboz árát. Kérünk mindenkit, hogy pontos összeget hozzon, mivel az Édeskalács Pékség csak rendelésfelvevő és átvevőhely (amit ezúton is köszönünk :) ), a fizetés nem keverhető a pékségben vásárolt áruk fizetésével (és bankkártyával sem lehet fizetni a dobozért). Az átutalásos fizetés előkészítése folyamatban van.
 5. Aki először rendel, annak be kell fizetnie 500 Ft rekeszdíjat is, mivel rekeszekben vesszük át a zöldségeket, amelynek betétdíja van. Ezt csak az első rendelésnél kell fizetni, mivel utána minden rendelésnél cseréljük a rekeszeket. Aki úgy dönt, hogy nem rendel többet és ezt jelzi, annak visszafizetjük ezt az 500 Ft-ot (amennyiben újra csatlakozni kíván, természetesen újra be kell fizetnie).
 6. Amennyiben átvételkor elviszed a rekeszt, úgy legkésőbb a következő rendeléskor vissza kell hoznod (vagy fizetned kell újabb 500 Ft-ot), csak így tudjuk biztosítani a biodobozod átvételét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr305236013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.