HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Gyöngyösi Zsófi volt olyan kedves és megosztotta velünk egyik receptjét és annak eredményét. Íme.

A múlt héten rengeteg hagyma volt a biodobozban. Miután a hagymalevest leszavazta a család, a juhtúrós puliszkánál kötöttünk ki. Ezen ételhez ugyanis remekül illik bármilyen mennyiségű olajon dinsztelt hagymakarika.

Juhtúrós puliszka

30 dkg kukoricadarát 1 l tej-víz keverékével és némi sóval összekevertem. Folytonos kevergetés mellett kb. 40 percet főztem. Időnként pótoltam az elpárolgott folyadékot. Kevergetés közben feketeretek-salátát gyártottam vacsorára (feketeretek is volt a dobozban). Ez utóbbinak ugyanis jót tesz néhány óra állás. A megfőtt puliszkát egy kb. 15x20 cm nagyságú üvegtálba rétegeztem. Alulra egy kis olívaolaj, aztán egy réteg puliszka, aztán juhtúró. Ezután újból olaj, puliszka, juhtúró. A tetejére puliszka került olajjal megkenve. 40 percet töltött a sütőben. Amíg sült kevés sóval olajon megdinszteltem a felkarikázott hagymát. A lányom, meg az emberem örömmel falták... a fiam kikérte magának.

Címkék: recept biodoboz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr385206747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.