HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

Elnézést a késésért, de a kapcsolattartónk a Nyitott Kert Alapítványnál elfelejtette csatolni a fájlt, amiben az ajánlat volt, így csak most tudom küldeni. Remélem, aki szeretne rendelni, meg tudja oldani holnap (hétfő) estig.

Néhány háttérinfó

Visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy nem teljesen ismert mindenki számára, hogy hogyan is jut oda a biodoboz az éppen aktuális elosztási pontra, az Édeskalács Pékségbe. Ezért arra gondoltam, hogy írok röviden a biodoboz rendszer jelenlegi működéséről, valamint jövőbeli terveinkről.

A biodobozban lévő zöldségek fő termelője és a doboz összeállítója a gödöllői Nyitott Kert Alapítvány. Mivel ők minimálisan heti 20 doboznyi rendelés felett szállítanak ki egy megadott helyszínre, ezért mi a wekerlei bevásárlóközösséghez csatlakoztunk - ott már működik a rendszer és elérik a heti 20 dobozt. Tehát jelenleg úgy működik a dolog, hogy a duna-parti bevásárlóközösség (ezek vagytok Ti, illetve Mi :) ) valamely tagja (eddig konkrétan én :) ) hozza el saját autójával a biodobozokat a wekerlei piacról és helyezi el az Édeskalács Pékségben. Mindezért sem a pékség sem a közösség tagjai (így én sem) nem kérnek ellenszolgáltatást, a közösségért teszik.

A célunk az, hogy a lakóparkban és környékén elterjesszük az egészséges és környezettudatos táplálkozást és elérjük a heti rendszeres 20 rendelőt (ha pl. az emberek átlagosan kéthetente rendelnek, akkor ugye ez legalább 40 ember!). Ha sikerül ezt elérni, akkor már kevesebb közösségi munkabefektetésre lesz szükség, így várhatóan tovább tud működni a rendszer. Addig is számítunk a közösség erejére, ugyanis ha sikerül megoldani, hogy ne mindig egyvalaki fuvarozza a dobozokat, akkor nagyobb eséllyel marad fenn a biodoboz rendszer és nagyobb eséllyel érjük el az áhított 20-as dobozszámot. Ekkor ugyanis már akár a Nyitott Kert-es furgon hátuljából is ki tudnak minket szolgálni - igaz az átvételre valószínűleg rövidebb idő áll majd rendelkezésre, de ekkora mennyiség tárolását már nem várhatjuk el szívességként az Édeskalács Pékségtől. Természetesen addig még sok dolog történhet, jöhetnek új ötletek, változhat a helyzet.

Az eheti ajánlat

Termék Egység Egységár Mennyiség Érték (kb.)
Fekete retek  Kg 400 Ft 0,5 200 Ft
Sárgarépa Kg 300 Ft 1 300 Ft
Zeller Kg 600 Ft 0,5 300 Ft
Mizuna Cs 300 Ft 1 300 Ft
Burgonya Kg 270 Ft 1,5  405 Ft
Lila hagyma Kg 500 Ft 0,5 250 Ft
Mesclun Saláta-mix Kg 1 600 Ft 0,2 320 Ft
Fejes káposzta Kg 400 Ft 2 800 Ft
Cékla Kg 400 Ft 0,7 280 Ft
Alma Kg 300 Ft 1 300 Ft
Tojás Db 70 Ft 6 420 Ft
Fűszer Cs 230 Ft 1 ajándék
Koordinátori doboz 100 Ft
Összesen 3 975 Ft

A koordinátori dobozt a wekerlei koordinátor kapja.

Rendelés menete

A pesterzsébeti Átalakuló Duna-part szervezésében megvalósuló biodoboz-rendelés menete a következő:

  1. Minden hét előtti szombaton közzé tesszük (honlapunkon és levelezőlistánkon, valamint az Édeskalács Pékségben), hogy azon a héten milyen tartalmú doboz rendelhető és milyen áron.
  2. Rendelni minden héten hétfő este zárásig lehet az Édeskalács Pékségben (Vízisport u. 23/C).
  3. A biodobozokat csütörtök 18 órától péntek este zárásig lehet átvenni szintén az Édeskalács Pékségben.
  4. Rendeléskor előre ki kell fizetni a biodoboz árát. Kérünk mindenkit, hogy pontos összeget hozzon, mivel az Édeskalács Pékség csak rendelésfelvevő és átvevőhely (amit ezúton is köszönünk :) ), a fizetés nem keverhető a pékségben vásárolt áruk fizetésével (és bankkártyával sem lehet fizetni a dobozért).
  5. Aki először rendel, annak be kell fizetnie 500 Ft rekeszdíjat is, mivel Wekerléről rekeszekben hozzuk el a zöldségeket, amelynek betétdíja van. Ezt csak az első rendelésnél kell fizetni, mivel utána minden rendelésnél cseréljük a rekeszeket. Aki úgy dönt, hogy nem rendel többet és ezt jelzi, annak visszafizetjük ezt az 500 Ft-ot (amennyiben újra csatlakozni kíván, természetesen újra be kell fizetnie).
  6. Amennyiben átvételkor elviszed a rekeszt, úgy legkésőbb a következő rendeléskor vissza kell hoznod, csak így tudjuk biztosítani a biodobozod ideszállítását Wekerléről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr984942552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.