HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

2012-11-08_15_30_57_1352497808.jpg_1920x2560

Tegnap, november 8-án a nappali melegedő munkatársa átvette a Mediterrán lakóparkban az Átalakuló Duna-part szervezésében gyűjtött ruhákat.

Nagyon örültek a sok meleg holminak, kabátnak, cipőknek. A melegedőben naponta 90-100 hajléktalan, segítségre szoruló ember fordul meg. A tegnap elszállított 13 zsáknyi és még legalább ennyi szatyornyi ruha gazdára fog találni. Még a gyerekruhának is lesz helyük.

A legközelebbi gyűjtés előtt a a melegedő szociális munkásai egy előadás, bemutatkozás keretében szívesen beszélnek a munkájukról.

Köszönjük mindenkinek az adományokat.

Címkék: közösség hajléktalan xx. kerület amina Pesterzsébet Duna-part 20. kerület

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr774899712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.