HTML

Csatlakozz itt is!

Bemutatkozás

DunaPart_logo.jpg Néhányan, akik úgy gondoljuk, hogy felelősek vagyunk saját életünkért, lakókörnyezetünkért és embertársainkért, úgy gondoltuk, hogy új, civil mozgalmat indítunk Pesterzsébeten.

Az Átalakuló Városok Mozgalom Nagy-Britanniából indult és mára közel ezer települést és lakóközösséget fog össze. Célja az, hogy az aktív lakóközösségekben rejlő kreativitást és tudást mozgósítsa, a helyi közösségek összefogása és megerősítése érdekében. Az összefogás elsősorban a helyi gazdaság megerősítését, a helyi élelmiszerellátás fellendítését, az energiahasználat csökkentését és egy szolidárisabb közösséget próbál meg elérni társadalmi-gazdasági újra-lokalizációval, ami egyúttal a klímaváltozás enyhítését is szolgálja és felpezsdíti a helyi közösségi életet. A program nyílt és önkéntes, bárki csatlakozhat!

Az Átalakuló Duna-part egy családbarát, önállóbb, élhetőbb és működő, együttműködő közösségeken alapuló városrész megteremtését szolgálja.

Hírlevél és levelezőlista

Iratkozz fel a hírlevelünkre
és értesülj programjainkról!

Email:

 

Ha szeretnél értesülni a biodoboz
ajánlatokról, akkor iratkozz fel
a biodoboz levelezőlistára!

Email:

hajlektalan_1351578694.jpg_275x184

A neten olvasgatva akadt egyik lakótársunk, a következő hírre, s két nap alatt készen is volt a szervezés...

Egy kabát, egy élet

„A XX. kerületi nappali melegedő gyűjtést szervez. Ruhaneműt (téli kabátokat, nadrágokat, cipőket, zoknikat, pólókat,) takarókat, száraz élelmiszert (levesport, konzervet, kekszet, csokit, stb.) átvesznek. Az adományokért telefonos egyeztetés után a helyszínre is elmennek és elszállítják. Érd.: 0620/379-6140, 061/286-0601”
Pesterzsébet újság és
http://pesterzsebet.hu

Ime a felhívás:

Ha van felesleges meleg ruhaneműd, takaród, lehetőséged, hogy támogasd elesett embertársaid, most megteheted. Az Amina Test és Lélek Rekreációs Központ (Mediterrán Lakópark XX. Vizisport utca 21/c) vállalta, hogy november 7.-én szerdán 17:00 és 19:00 közt átveszi az adományokat. Másnap 10:30-kor a melegedő munkatársai elszállítják az adományokat.

 

Címkék: közösség segítség hajléktalan támogatás önkéntes munka xx. kerület amina 20. kerület ruhagyűjtés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atalakulodunapart.blog.hu/api/trackback/id/tr494878354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.